Taneční skupina HDC vytančila tři zlaté medaile na mistrovství světa WDA

Publikováno: 20.06.2022 | Články

HDC Praha reprezentuje Českou republiku na světové soutěži v Maďarsku


Letošní soutěžní sezóna nám přinesla mnoho úspěchů. Kromě vynikajících umístění na soutěžích regionální i celorepublikové úrovně, jsme se díky Czech Dance Tour a Czech Dance Cup kvalifikovali i na světový šampionát. Na WDA World Dance Championship jsme o medaile bojovali 19. června v Budapešti ve sportovní hale Soroksári Sportcsarnok. 


Přípravy na soutěž trvaly několik týdnů, ale byli jsme odhodlaní na posledních závodech sezóny předvést nejlepší možný výkon. Týdny strávené v tanečním studiu trénováním a pilováním choreografií se vyplatily, protože jsme se všemi našimi složkami obsadili přední příčky.


První místo si vysloužily Adéla Dlabačová, Kateřina Hájková, Jana Shkvarok a Iva Chytráčková v kategorii Street Dance Group (malá skupina) s choreografií Face Off, na které juniorky pracovaly samy a znovu nás přesvědčily o svém talentu.


V juniorské kategorii Street Dance Formation s choreografií Fusion jsme si pod vedením Michaely Kůstkové a Tadeáše Vaňáska také vytančili zlaté medaile. A vítězství jsme si neodpustili ani v dospělé kategorii Street Dance Formation, tentokrát v choreografii Endless, kterou zpracovala Veronika Nekužová.


S ostatními týmy, které reprezentovaly Českou republiku, jsme se vzájemně podporovali, a vytvořili tak soutěžní atmosféru, která nám celý zážitek ještě víc zpříjemnila.


Výlet do Budapešti byl pro nás kromě společné snahy o získání titulu mistrů světa především o tom, že jsme spolu strávili čas a jako tým mohli sdílet nezapomenutelné zážitky. Už se těšíme na další sezónu a společně strávené chvíle na lekcích!



Vitězné choreografie:

1. místo HDC Praha FUSION - Street Dance - Formation - Junior
1. místo HDC Praha FACE OFF - Street Dance - Group - Junior 
1. místo HDC Praha ENDLESS - Street Dance - Formation - Adult


.
.





Zaujala tě tato stránka? Dejte o ní vědět...